Astăzi am pregătit cartofi „prăjiți” la cuptor. Pentru că se poate controla cantitatea de ulei, acești cartofi sunt mai puțin uleioși decât cei „clasici” și chiar mai gustoși.
Noi i-am făcut așa:
După ce am curățat, spălat și tăiat cartofii, i-am așezat într-un bol pentru a-i asezona.
Noi avem un mic mojar unde amestecăm sare, boabe de piper, boia de ardei iute (făcută în casă) și frunze de rozmarin. După ce am mărunțit condimentele le-am turnat în bol peste cartofi, am adăugat trei linguri de ulei de floarea soarelui (adus de ai mei de la țară) și i-am amestecat. Se poate adăuga și ulei de măsline.
Am așezat într-o tavă hârtie de copt peste care am pus cartofii.
Am băgat cartofii la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute. Așa arătau înainte să-i mâncăm.
Poftă mare!
Iulia, sa incerci si un catel de usturoi. Merge grozav cu rozmarinul.
RăspundețiȘtergereMultumesc! Voi incerca. Imi place oricum foarte mult usturoiul. Intr-un timp il puneam aproape in orice mancam. Si ceapa la fel.
ȘtergereInteresanta reteta si foarte simpla, cu siguranta o voi incerca. Dar sunt de ajuns doar 3 linguri de ulei?
RăspundețiȘtergereDa, pentru noi sunt de ajuns trei linguri de ulei.
Ștergere