marți, 23 februarie 2016

Ghiocei de la bunica

Bunica are de toate în grădină. Are o viață întreagă de muncă și sudoare, de roade și sănătate. Dar are și fructe și legume și flori. La ea, toate florile înfloresc atunci când este nevoie să bucure pe cineva. Și de aceea ne face mereu surprize. Buchetul meu de mireasă a fost doar din lăcrămioare culese din grădina bunicii. Când la noi se ofileau, la ea abia înfloreau.



Acum am primit primii ghiocei care au răsărit în grădină. Doar patru au fost și toți au călătorit spre noi cu un microbuz. Pentru că bunica i-a așezat frumos într-un pahar cu pământ, au ajuns într-o stare foarte bună la noi. Nu erau înfloriți, dar bunica avea credința că la noi își vor deschide floarea.

Și da, m-au bucurat mult, pentru că mi-au amintit de momentele când alergam prin oraș după ghiocei, doar ca să-i miros și să adun în mine toată primăvara. Soțul meu a plantat cei patru ghiocei într-un vas ceramic și i-a îngrijit foarte bine.



Mulțumim bunica pentru începutul de primăvară trimis la noi acasă!


2 comentarii:

  1. Sanatate bunicii, sa se poata ingriji de gradina si de toate cele si sa va faca multi ani de-acum inainte surprize placute ! Minunati ghioceii !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos stau plantati in ghiveci, aducandu-va bucurie, transmitand gingasie, pace, liniste! Ce bine e sa ai o asa bunica darnica si buna!

    RăspundețiȘtergere