luni, 17 octombrie 2016

Câtă poftă de joacă!


Duminică am participat împreună cu soția la Campionatul Național de Joacă pentru Părinți adus la Iași de Mirela Retegan.

Despre venirea Mirelei la Iaşi am scris aici.

Nu vreau să mă apuc să povestesc în detaliu toate lucrurile (bune și rele) pe care le-am conștientizat în cele trei ore în care ne-am jucat, am plâns și am râs. Vreau doar și vă fac poftă și chiar să vă recomand să participați la evenimentele organizate de Mirela Retegan. Merită! Dacă nu o faceți pentru copiii voștri, faceți-o măcar pentru voi. ;)

Noi am pornit cu gândul să ieșim și să facem o altfel de activitate relaxantă pentru noi ca părinți ce am avut o perioadă foarte încărcată atât la serviciu cât și acasă în ultima perioadă, dar și să descoperim noi metode de joacă pentru băiețelul nostru.

Pe această cale vreau să-i mulțumesc Mirelei pentru că în acele trei ore ne-am jucat a scos la iveală și copilul din sufletele noastre, făcându-ne să ne descoperim și să ne jucăm așa cum n-am mai făcut-o niciodată până atunci. Și joaca nu s-a încheiat doar acolo în sală. Am mers acasă unde împărțim din ce în ce mai des aceste momente de bucurie cu băiețelul nostru.


Deși mi-am propus să nu intru în detalii, vreau totuși să împart câteva din ideile cu care am plecat acasă.

Nu ai nevoie de multi bani ca să te joci cu copilul tău. El așteaptă și se bucură pentru fiecare clipă când ești acolo, doar pentru el, cu iubire, cu bună dispoziție, cu creativitate, cu povești care-i stimulează... lista-i lungă.

Cred că cel mai important pentru părinți e conștientizarea faptului că cele mai trainice învățături sunt asimilate de copii când sunt primite prin joc și joacă. Trebuie puțin exercițiu pentru a face din banalul trezit de dimineață, din micul dejun sau din spălatul pe dinți o super activitate. Se poate începe cu activitățile prezentate în cadrul Campionatului, ca mai apoi să le adaptaţi, devenind din ce în ce mai originali.

Ultima idee genială pe care vreau să o împart cu voi e faptul că trebuie să-i arătăm copilului nostru că suntem parte din echipa lor, nu cu alții, indiferent ce ar face.



Antrenorul Părinților, Mirela Retegan știe să spună lucrurilor pe nume, astfel încât să conștientizezi anumite lucruri, dar și să-ți dorești să operezi unele schimbări în rutina zilnică, astfel încât să crești un copil care te va căuta la adolescență ca să împartă cu tine bucuriile și tristețile sale.

Mergeți și jucați-vă învățând!


Hai la joacă! ;)



Sursa fotografii: Minimal Twins


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu