joi, 19 februarie 2015

Pâine albă de casăDe ceva vreme ne-am propus să evităm pe cât posibil unele alimente din supermarketuri. Printre acestea se regăsește și pâinea, pe care o facem foarte ușor în casă.

Deși nu locuim (deocamdată) la curte și nu avem posibilitatea să ne bucurăm de gustul inedit al pâinii coapte pe vatră, ne mulțumim cu pâinea coaptă în cuptorul de la aragaz. Și iese foarte gustoasă.

La prepararea acesteia nu folosim un gramaj exact, ci adăugăm ingredientele în funcție de cantitatea pe care dorim să o avem. Ne stabilim o unitate de măsură (pahar) cu ajutorul căreia adăugăm: făină, apă (jumătate din cantitatea de făină), ulei, drojdie uscată.

De obicei noi punem: 4 pahare mari de făină, 2 pahare de apă călduță, un pliculeț de drojdie uscată, 3 linguri de ulei. Noi nu folosim sare, dar se poate adăuga după preferință.

Aluatul îl frământăm manual și îl lăsăm la dospit într-un loc cald. După ce a dospit, împărțim aluatul în tăvi, după care îl mai lăsăm câteva minute, înainte de a așeza tăvile în cuptor.

Pe viitor ne-am propus să facem și pâine cu maia dospită în casă.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu