vineri, 2 ianuarie 2015

Recomandare film: Kamikaze (2014)




Filmul Kamikaze prezintă povestea de viață a lui Slatan, originar din Karadjistan, o țară care în ultimii 100 de ani a fost puternic hărțuită de Rusia prin embargo și bombardamente.

Dorind să răzbune prierderile datorate acestui confilct cu Rusia, Slatan urcă la bordul unui avion ce se deplasa pe ruta Moscova - Madrid, cu scopul de a detona explozibilul montat pe el.

Din cauza vremii nefavorabile, zborul a fost anulat, iar pasagerii au fost cazați într-un hotel aflat în afara Moscovei, până trece furtuna.

Slatan este astfel obligat ca timp de câteva zile să locuiască într-un hotel împreună cu ceilalți pasageri din avion, pe care va trebui să-i ucidă atunci când zborul se va relua.

Filmul prezintă contrastul dintre oameni, suferințele și trăirile acestora în anumite momente ale vieții lor. Printre pasageri se regăsesc o tânără proaspăt părăsită de prieten, o doamnă cu doi copii (unul bolnav și altul mic) ce vine de la înmormântarea soțului, doi tineri proaspăt căsătoriți ce merg în luna de miere și un argentinian. Deși fiecare vine cu un bagaj de „răni”, ei îl tratează pe Slatan ca un egal al lor.

Slatan este un adevărat kamikaze al propriei vieți. El nu reușește să depășească moartea soției și a copilului, impunându-și să vadă doar ce vrea el sa vadă.

Un bătrânel care a trecut prin lagărul de la Mauthausen îi spune lui Slatan: „Indiferent de cât de mult ai suferit, există-ntotdeauna cineva care suferă mai mult decât tine. Nu-ți rămân decât două opțiuni: ori putrezești pe dinăuntru, ori dansezi în ritmul vieții.

Filmul poate fi vizionat online aici sau aici.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu