duminică, 15 noiembrie 2020

Tartă cu mere

Bine v-am regăsit!
De această dată vă povestesc despre tarta cu mere pe care noi am consumat-o destul de des în această toamnă, care încă este bogată după atât de multe încercări.
Este simplă, se pregătește repede, se coace repede și se mănâncă la fel de repede (după caz).

Sursă foto: Pinterest

Pentru tartă am folosit:
- 1 cană fulgi ovăz fini, pe care ori îi las întregi, ori îi macin (după dispoziție și timp) SAU 1 cană făină de orez
- 2-3 căni mere rase (proaspete sau decongelate)
- un pumn de stafide
- 1 linguriță pudră de scorțișoară (puteți adăuga și alte condimente care vă plac și se combină bine cu merele)

Amestec ingredientele cu o lingură din lemn, ung o tavă rotundă (ca cea pentru tort) cu puțin ulei de cocos și așez compoziția în ea, nivelând ușor cu lingura. Uneori, mai pudrez deasupra puțină făină de cocos, formând patru inimioare pentru dragii mei.
Las tarta să se coacă în cuptor cam 30 minute, dar pentru că fiecare gospodină își cunoaște bine cuptorul, vă rog să nu o uitați, ci să o mai cercetați, să nu se înfurie și să se facă neagră de supărare.

Merele...sunt minuni ale naturii. Gustoase, colorate, zemoase, vindecătoare și preferate de copii. Am avut binecuvântarea ca în fiecare an să primim mere de la părinți și bunici, din copacii copilăriei sau din unii plantați mai recent. Mere curate, îngrijite cu atenție și lăsate să crească după bunul plac, așa cum le-a fost dat. Fără baie de musafiri toxici nepoftiți.

Pentru că primim multe, pe unele le consumăm imediat, iar pe altele le dau pe răzătoarea mică sau mare (nu are importanță, doar pentru estetica din tartă/plăcintă) și le congelez. Se păstrează bine așa și le folosesc la asemenea tarte sau fac dulceață "la minut" cum s-ar zice. Cum? Le decongelez, adaug stafide și o esență naturală de rom și fierb la foc mic câteva minute. Sau, simplu, că simplu e cel mai sănătos, le fierb în sucul propriu câteva minute și dulceața rezultată o folosesc clătite și alte combinații dulci nesofisticate.

Voi ce bunătăți cu mere pregătiți?


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu