miercuri, 3 august 2016

Proiectul „Dor de tradiție” la Iași

Asociația „Familia Tradițională” a lansat pe data de 1 iulie a.c. proiectul „Dor de tradiție”, un concept de evenimente pentru tineri, proiect care a fost desemnat câștigător al programului de finanțare neramburabilă din fonduri publice pentru activități nonprofit de interes general, organizat de Primăria Municipiului Iași.
Proiectul „Dor de tradiție” se va desfășura pe parcursul a 12 luni, începând cu data lansării și are ca scop promovarea tradițiilor, obiceiurilor populare și a valorilor tradiționale în rândul tinerilor, dar și facilitarea accesului acestora la cunoașterea tradițiilor populare din cadrul familiei autentice românești. Tinerii vor putea să intre în contact cu lumea tradițiiilor, prin care vor putea cunoaște identitatea națională și își vor putea modela propria identitate.
Obiectivele proiectului sunt informarea a 1745 de tineri despre tradițiile și obiceiurile care marchează sărbătorile importante de peste an (Anul Nou, Boboteaza, Dragobetele, Floriile, Paștile, Sfântul Andrei, Crăciunul); organizarea unei serii de 6 întâlniri a câte 25 de tineri pentru încurajarea dialogului cu privire la tradițiile importante care marchează viața de familie (nașterea, căsătoria și moartea); implicarea unui număr de 195 de tineri în activități tradiționale practice; creșterea vizibilității organizației în comunitatea ieșeană, în general, și în rândul tinerilor, în particular.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 ani din Iași. Proiectul se adresează atât tinerilor liceeni și studenți (tineri în formare care au nevoie de implicare în activități prin care să descopere valori după care să își construiască propria identitate), dar și tinerilor căsătoriți sau care sunt pe cale de a-și întemeia o familie, tineri care au nevoie să-și consolideze valorile pentru a le putea transmite mai departe.

Beneficiarii direcți sunt 1745 de tineri participanți la activitățile de informare; 150 de tineri interesați de tradițiile și obiceiurile din viața de familie; 195 de tineri instruiți pentru a deprinde competențe și abilități în  desfășurarea de activități tradiționale (încondeiatul ouălelor, cusutul tradițional, bucătăria tradițională și colindatul); 50 familii beneficiare a campaniei de colinde „Veniți cu toții împreună”, inclusă în proiectul „Dor de tradiție”.

Pe termen lung, proiectul va avea un impact pozitiv și asupra comunității locale, fiind un model de bune practici în promovarea tradițiilor. De asemenea, după finalizarea proiectului Asociația Familia Tradițională va continua să organizeze evenimente de promovare a tradițiilor populare și va oferi suport și expertiză tinerilor beneficiari care vor dori să întreprindă activități de promovare a tradițiilor și valorilor tradiționale.

Proiectul „Dor de tradiție” beneficiază de o finanțare nerambursabilă de  62 223 lei. Mai multe informații despre desfășurarea proiectului puteți găsi în Anexa 1 – Calendar evenimente precum și pe www.familiatraditionala.ro sau  www.facebook.com/AsociatiaFamiliaTraditionala


Responsabil „Dor de tradiție”:
Dr. Eugen Gazzi


Asociația Familia Tradițională este o organizație înființată în anul 2014 și care își propune promovarea și apărarea intereselor familiei autentice și tradiționale, informarea societății civile asupra oportunităților, dar și asupra pericolelor care pot afecta familia, în ansamblul ei, implicarea și sprijinirea inițiativelor societății civile care au ca scop promovarea și încurajarea natalității și sporului demografic.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu