E sâmbătă și
ne-am trezit veseli și cu chef de gătit. Am cumpărat zilele trecute un dovleac
de plăcintă și așteptăm nerăbdători să-l gătim.
Am pregătit cele
necesare pentru o plăcintă, pe care o vom împărți bucuroși cu oaspeți.
Așadar:
Pentru aluat am
folosit: 10 linguri de apă minerală, 10 linguri de ulei, 10 linguri de zahăr
brun și făină cât cuprinde (am aproximat cam 600 g). Am amestecat făina cu praf
de copt (1 plic). Din aceste ingrediente am pregătit un aluat fraged (am păstrat
o bucată peste ornat). Am întins o foaie subțire și am așezat-o în tava de
cuptor, pe hârtia de copt.
Umplutura este
simplă. Un telefon la bunica și s-a rezolvat. Am spălat dovleacul, l-am tăiat
felii și apoi l-am curățit de coajă (este greu de curățat și de aceea, feliile
sunt mai ușor de curățat, decât un dovleac întreg și mare). După aceea l-am dat pe răzătoarea
mare. Am pus toată umplutura în tavă (așa crudă), peste foaia de aluat și am
presărat deasupra ei zahăr brun, cât să cuprindă întreaga suprafață. Cât de simplu și de gustos mâncau bunicii noștri!
Din restul de
aluat am tăiat fâșii subțiri pe care le-am așezat peste umplutură, ca în
imaginea de mai jos.
La cuptor a stat
aprox 40 de minute.
Am tăiat-o bucăți
mari și.. urmează să o mâncăm alături de cei dragi.
P.S.: o bunătate
de plăcintă cu dovleac gătită cu ajutorul mamei (rețeta de aluat fraged) și a
bunicii (ideea simplă de umplutură necălită și neamestecată cu mirodenii, doar
dovleacul simplu și natural).
Bucurați-vă de
weekend!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu